USD / JPY-prisprognose for 2021: Vil nedtendensen vare meget længere?

JPY har fungeret som et sikkert tilflugtssted for evigt og vendt bullish, når forhandlere og investorer følte sig usikre og faldende, da den globale økonomi og risikostillingen var positive. 2020 var et af de mest usikre og usikre år i årtier, endnu mere end den globale finanskrise i 2008. Som følge heraf har JPY forblevet bullish siden sidste uge i marts sidste år, hvilket gjorde USD / JPY baisse som en resultat, hvor nedturen starter efter en stor rutsjebane i februar og marts. Nedadgående bevægelse har været konsistent, med glidende gennemsnit, der giver solid modstand, da de fortsat presser prisen ned, i øjeblikket med i alt næsten 10 cent.

Men vi kan ikke rigtig tilskrive dette bearish træk i USD / JPY til den japanske yens sikre havnestatus, fordi USD har været faldende i forhold til alt. Faktisk har rallyet i EUR / USD eller AUD / USD været endnu større, hvilket tyder på, at faldet i USD / JPY mere er en USD-faktor end en safe haven-rally for JPY. Vi vil dog se nærmere på JPYs sikre havnestatus i afsnittene nedenfor. Under alle omstændigheder ser det ud til, at tilbagegangen måske afvikles nu, når vi går mod slutningen af ​​coronavirusperioden.

Nuværende USD / JPY Pris: $

 

Seneste ændringer i USD / JPY-prisen

Periode Skift ($) Lave om %
6 måneder -3.22 -3,0%
+9,9% -6.26 -5,7%
3 år -6.80 -6,1%
5 år -16.13 -13,5%
Siden 200 +1,87 +1,8%

 

Som nævnt ovenfor har USD / JPY været bearish i næsten et år, og de ugentlige og daglige diagrammer ser også meget baisse ud. Men det månedlige diagram ser mindre dramatisk ud, og det indikerer en mulig bullish vending snart. Grundlæggende er heller ikke særlig gunstige for USD / JPY-sælgere, hvor indtjeningen og husholdningernes udgifter er faldende i Japan i et år, mens den amerikanske økonomi derimod har ekspanderet i et betydeligt tempo. Men USD har ikke haft gavn af dette, på trods af at USA er den eneste store udviklede økonomi, der ekspanderer ret hurtigt i starten af ​​2021, mens alle andre større økonomier, bortset fra Kina, er på vej mod en anden recession. Men dette kan ændre sig nu, hvor FED antyder at afslutte den monetære lempelsescyklus, selvom situationen stadig er for usikker i øjeblikket, men hvis USA ikke går i stykker, er oddsene for en bullish vending i Q1 efter en -år tilbagegang.  

USD / JPY – Prognoseoversigt

USD / JPY-prognose: H1 2021

Pris: $ 100 – $ 101

Prisdrivere: Bearish amerikansk momentum, Anden bølge af COVID-19, Tekniske indikatorer, Safe haven appel

USD / JPY Prognose: 1 år

Pris: $ 106 – $ 107

Prisdrivere: Verdensøkonomi, COVID-19 Recovery, teknisk rebound

USD / JPY-prognose: 3 år

Pris: 110 $ – 115 $

Prisdrivere: Post COVID-19 opsving, hawkiske centralbanker, faldende økonomisk stimulans kontanter

 

USD / JPY Live-diagram

 

USD / JPY-prisforudsigelse for de næste 5 år

Markedsstemningen under Coronavirus

Finansmarkederne har reageret underligt på stemningen, siden koronaviruspandemien brød ud i februar 2020. Oprindeligt var handlende og investorer i panik, da virussen rejste til Europa, hvilket vendte risikosentimentet massivt. Handlende tyede til USD som en global reservevaluta, hvilket fik den til at stige højere i flere uger. Sikre havne, såsom guld og JPY, kunne ikke modstå panikken, og den stigende USD sendte dem også ned.

Men situationen vendte sig mod slutningen af ​​marts, og vi så USD forvandle sig fra den ultimative sikre havn til det mest baisse aktiv derude. Dette gjorde alle større valutaer bullish, inklusive valutaerne i BRICK-landene. Som et resultat har JPY vundet mod Buck, og USD / JPY har været i en konstant nedadgående tendens. I normale tider, som en global reservevaluta, skal stemningen være bullish for USD, når usikkerheden er høj, men dette er ikke normale tider, da verden ændrer sig både fra det politiske og økonomiske perspektiv. Under alle omstændigheder ville JPY som en sikker havnevaluta være endnu mere bullish i normale tider, hvilket stadig ville pege ned for dette par.    

Har JPY stadig fordel af Safe Haven-status?

Apropos sikre havne er det lige nu ikke sikkert, om JPY bevarer denne status eller ej. Safe haven-valutaer, såsom CHF og JPY, steg i løbet af de første 2-3 måneder af coronavirus-krisen, da handlende henvendte sig til dem for sikkerhed. Guld og sølv stod også ret hårdt, idet guld endelig brød $ 2000-tærsklen og lavede nye højder, da det steg til $ 2.075 i den første uge i august. Men den bullish tendens sluttede for ædle metaller dengang, og de er faldet siden august. Dette rejser spørgsmålet om, hvorvidt guld og sølv stadig bevarer deres sikre havnestatus, eller om sikre havne er i tilbagetog. Den globale situation er stadig meget usikker, og de nye afbrydelser i Europa og begrænsningerne i Nordamerika skader den globale økonomi, men ædle metaller er faldet i flere måneder.  

CHF og JPY har vundet mod USD på trods af den japanske premierminister Shinzo Abe, der holder dem bullish, men deres gevinster har ikke været så store som rallyet i risikovalutaer, som har haft gavn af svaghed i USD. Dette antyder, at gevinsterne i safe haven-valutaerne kommer fra faldet i USD snarere end fra deres safe haven-status. Faktisk har faldet i USD-indekset, DXY, siden marts sidste år været større end faldet i USD / JPY. DXY har mistet 14 point eller 1.400 pips, mens USD / JPY kun har tabt omkring 9 cent eller 900 pips. Så ved beregningen af ​​forskellen ser det ud til, at JPY faktisk har bidraget til at minimere tabene i USD / JPY, hvilket antyder, at JPY muligvis også har mistet sin status som sikker havn. Årsagen til denne underlige reaktion kan være overfladen af ​​kryptokurver som et marked for sikre havne. På et tidspunkt hvor ingen valuta eller råvare derude er sikker, synes forhandlere og investorer at favorisere kryptokurver som et sted at opbevare deres kontanter sikkert, og dermed stigningen i 4. kvartal 2020. Bitcoin var steget tæt på $ 42.000 i januar 2021, mens Ethereum og andre kryptoer var på vej mod alle tiders højder. Så det ser ud til, at sikker havnestatus ændrer sig på global skala, og JPY ikke har haft meget gavn af det i løbet af denne tid, hvilket peger på en stærk bearish vending, når USD-faldet er overstået.    

Japanese Fundamentals, og BOJ, Vs US Fundamentals og FED

Bank of Japan (BOJ) er nu i et hårdt sted; det har faktisk været der i et stykke tid, med inflation og vækst, der har været svag i lang tid, men det er blevet værre siden starten af ​​coronavirus-sagaen. Mens vi så et stærkt rebound i mange udviklede lande efter lock-down, var det økonomiske opsving i Japan svagt, og i de sidste par måneder af 2020 gik økonomien ned igen. Indtjening og inflation blev negativ i november, og forbrugertilliden og den økonomiske stemning er fortsat ret lave. Som et resultat annoncerede den japanske banks guvernør Haruhiko Kuroda deres plan om at holde pengepolitikken på hold og forlængede den med yderligere 6 måneder for at nå sit inflationsmål på 2%.

Federal Reserve har også brugt sine aktivkøb i vid udstrækning til at bekæmpe denne krise, indledningsvis for at berolige uroen på de finansielle markeder og også for at hjælpe med at stimulere økonomien, som har fungeret rigtig godt, som næsten alle indikatorer viser. FED vil sandsynligvis snart meddele endnu en stigning for yderligere at hjælpe det økonomiske opsving, hvilket sandsynligvis vil bidrage til at øge inflationen. Men vi har set blandede bemærkninger fra FED-embedsmænd for nylig, hvilket tyder på, at det næste skridt fra dem kan være at øge eller endog mindske dets kvantitative lempelsesprogram. Chicago Fed-præsident Charles Evans meddelte, at de “sandsynligvis opretholder tempoet på 120 milliarder dollars om måneden for at købe realkreditobligationer og amerikanske statsobligationer et stykke tid.” På den anden side sagde Atlanta Fed-præsident Raphael Bostic, at “han håber, at vi i forhold til kort rækkefølge kan begynde at kalibrere kvantitativ lempelse”. Dette kan antyde, at FED måske begynder at mindske sine obligations- og statskøb så tidligt som i 2021.

Obligationsmarkedet sprang højere i anden uge af januar med 10-årige statsobligationsrenter, der skubbede over 1%. Så det ser ud til, at markedet forventer, at Federal Reserve træder ind i billedet hurtigere end senere, vil jeg sige. Ideen bag alt dette er, at markederne ikke forventer, at FED holder renten nede på disse niveauer for evigt.

Bruddet over 1% i statsobligationer i den forløbne uge og afslutningen af ​​den amerikanske politiske afstrømning vil endelig give FED mulighed for at komme tilbage i billedet snarere end senere, og det viser obligationsmarkedet. Det kommer ikke de næste par måneder, men hvis FED virkelig antyder, at de er færdige med monetær lempelse efter den seneste stimuleringspakke, vil markederne tage dette som et skift i politikken, hvilket vil være den store vending for USD. Grundlæggende understøtter en stor vending, så vi kan forvente, at det sker på et eller andet tidspunkt for dette par.

Teknisk analyse

 

USD / JPY har været baisse i det store billede efter at være faldet fra 260 i midten af ​​80’erne og faldet til 75,70 efter den globale finanskrise i 2008 og den græske gældskrise, der fulgte, hvilket sendte tilflugtssteder, der steg stærkt og USD / JPY dykning lavere. Men tendensen vendte om i 2012, og prisen steg omkring 50 cent højere til 125,7, indtil 2015. Siden da har prisen dog trukket sig tilbage lavere, men tilbagetrækningen virker ret svag i forhold til stigningen, hvilket lige så godt kan være en tilbagevenden før det næste bullish ben højere. Nedture bliver ikke lavere, og de tekniske indikatorer understøtter dette par. 100 SMA (grøn) blev til støtte under 100 i 2016, mens 200 SMA (lilla) har holdt som den ultimative støtte siden da. Nu har prisen handlet omkring dette glidende gennemsnit i de sidste par måneder, bevæget sig over og under det, så dette er et afgørende øjeblik, og i betragtning af den måde, hvorpå fundamentet går, kan der virkelig være en bullish vending snart. Selvom købere bliver nødt til at skubbe over 50 SMA, som har fungeret som modstand siden 2017. Længere nede er supportzonen, er det store runde niveau på 100, der strækker sig fra 99 til 101, hvis de 20 SMA skulle brydes.

 Hvis støtten fortsætter med at holde, ser vi muligvis snart et rebound

Det ugentlige diagram viser perioden med tilbagetrækning siden 2015 efter den stigning på 50 cent, der tidligere i det sidste årti, hvor 200 SMA (lilla) har leveret modstand på toppen siden 2017 og skubbet højder ned. Men siden juli 2020 er 20 SMA (grå) kommet på plads, hvilket slutter tilbagetrækningen højere og danner en konsistent bearish tendens, da USD fortsat er faldende. Som vi nævnte ovenfor, ser den faldende USD over for JPY imidlertid ikke så overbevisende ud som i andre par. Men de 20 SMA giver ikke slip. I de sidste to uger så vi et forsøg på at vende prisen højere og en mulig pause på de 20 SMA, men købere mislykkedes igen, og den ugentlige lysestage er tilbage, hvor den startede. Så for øjeblikket er tendensen tydeligt baisse på dette diagram.

De 20 SMA holder USD / JPY bearish på det daglige diagram

På det daglige diagram er billedet også ret baisse efter rutsjebane-turen i februar og marts sidste år. I løbet af denne tid har der været et par rigtig gode salgsmuligheder på 50 SMA på dette diagram. Prisen var bullish i 4. kvartal 2019 for dette par, og dette fortsatte i de første par måneder af 2020, men efter coronavirus ændredes alt. Faldet, som startede i slutningen af ​​marts, fortsætter for dette par, hvor 50 SMA (gul) er den ultimative modstand her. Sent i sidste uge så vi en bullish vending, og endnu et forsøg fra køberne på at bryde 50 SMA, men de mislykkedes igen, og prisen er på vej lavere nu. Så fortsætter nedturen i dette par, selvom faldet er langsomt, og den bullish tilbageførsel skal komme snart, før USD / JPY når 100-niveauet.

Der har været flere gode salgsmuligheder i USD / JPY i 2020

USD / JPY Live-kurs

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me