Hvad betyder FCA Crypto-regler for tech-virksomheder?

FCA

Nogle af verdens mest kendte detailhandlere accepterer nu kryptokurrencybetalinger i stedet for traditionelle penge, men det har ikke stoppet Storbritanniens finansregulator i at gennemgå markedet. Lancering af nye regler med en pressemeddelelse i oktober 2020, UK’s Financial Conduct Authority (FCA) har sat regler, der vil resultere i et direkte forbud mod detailsalg af derivater og børshandlede sedler, der refererer til forskellige typer kryptoaktiver..

Dette lyder måske alt sammen lidt komplekst – og det er det – men for virksomheder, der var interesserede i at komme ombord med kryptokurver, kommer disse nye foranstaltninger som et slag. Da tilsynsmyndigheder fra hele verden kaster et hånligt blik på forbrugernes brug af kryptokurrency, er juryen stadig ude af, om det stadig er et levedygtigt alternativ til traditionelle betalinger. I denne artikel undersøger vi, hvad FCA’s bevægelse kan betyde, og hvordan virksomheder kan beskytte sig mod fremtidige regler.

Hvad er en Crypto-Asset alligevel?

kryptokurrencyKilde: CoinDesk

Enkelt sagt er kryptoaktiver kryptografisk sikrede repræsentationer af værdi eller kontraktlige rettigheder, der kan overføres, lagres eller handles. En form for krypto-aktiv, kryptokurrency, er blevet et husstandsnavn med den stadigt voksende popularitet af Bitcoin, Ethereum og andre. Dette er digitale valutaer, der fungerer som et decentralt alternativ til traditionelle penge og kan hurtigt og let transaktioner med andre over hele kloden. Ligesom traditionelle valutaer svinger værdien af ​​kryptoaktiver i takt med udbud og efterspørgsel, og dette gør det muligt at spekulere og ‘satse’ på deres fremtidige prisbevægelser. Ejeren af ​​et Bitcoin-derivat ville derfor tjene penge, hvis værdien af ​​Bitcoin steg, men de behøvede faktisk ikke at eje valutaen.  

Selvfølgelig er alle disse kryptoassets baseret på blockchain. Dette er en decentral digital hovedbog, hvor kopier af transaktioner lagres og verificeres af andre computere på det samme netværk. Dette gør blockchain-teknologien god til ansvarlighed og forhindrer svig, samtidig med at der indføres værdi i de valutaer, der opererer via hovedbogen.

Hvad betyder FCA-derivatforbudet?

FCAKilde: CryptoValleyJournal

FCAs nye regler vedrører salg af derivater, som er finansielle kontrakter, der er baseret på den fremtidige pris på et underliggende aktiv – som aktier, råvarer eller kryptoaktiver. FCA har begrundet, at detailkunder kan blive udsat for betydelig skade, hvis de udsættes for disse ‘dårligt egnede’ produkter, og forbuddet træder i kraft den 6. januar 2021.

FCA’s forbud vedrører ikke køb af kryptokurver som bitcoin, kun salg af produkter, der er baseret på deres prisbevægelser. Deres holdning er, at kryptoasset-derivater er vanskelige at vurdere nøjagtigt, ekstremt volatile, modne for tyveri og andre former for markedsmisbrug og svære for den almindelige detailforbruger at forstå. Kombineret hævder FCA, at disse faktorer gør kryptoasset-derivater helt uegnede til daglige forbrugerinvestorer. Nuværende skøn antyder, at forbrugerne kan spare op til £ 53 millioner som et resultat af forbuddet.

Hvad betyder dette for virksomheder, der accepterer kryptovaluta?

Kort sagt, ikke meget – men det kunne være et tegn på de kommende ting. FCA-reguleringen af ​​markedet for kryptoaktiverivater kommer varmt i hælene på civile håndhævelsesforanstaltninger truffet af US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) mod operatørerne af en kryptovaluta-handelsplatform. De hævder, at markedet var fyldt med cyberkriminalitet og udtrykte bekymring for, om kryptomarkedet var ved at skære væk fra lovgivningsmæssigt tilsyn med finansielle transaktioner.

Når vi bevæger os væk fra investeringsmarkedet, tegner alt dette et usikkert billede for fremtiden for kryptokurrency. Selvom der ikke er noget, der antyder, at markedet vil kollapse (og i mange forstand er det for stort til at mislykkes), er det også tilfældet, at tilsynsmyndighederne føler presset til at handle, da krypto vinder popularitet blandt offentligheden. Dette er en bevægelse, der er kendetegnet ved bevægelsen fra Den Internationale Valutafond (IMF) og G20 til formalisere brugen af ​​centralbankens digitale valutaer inden for global bankvirksomhed.

For virksomheder, der er begyndt at acceptere kryptovaluta i stedet for traditionelle penge, er usikkerhed i lovgivningen dårlige nyheder. Med hver indskrænkning af kryptorummet bliver priserne på disse digitale valutaer mere ustabile, hvilket potentielt lader leverandører ude af lommen, da deres betalinger er mindre værd, end de forventede. Det kan være en pris, som Microsoft kan lide, men det er bestemt ikke noget, som en Etsy-sælger eller velgørenhedssamler vil have at gøre med.

Hvordan kan virksomheder håndtere kryptovaluta regulering?

kryptoreguleringKilde: InSerbia News

Der er ingen tvivl om, at kryptokurrency bliver mere mainstream, og det er usandsynligt, at tilsynsmyndighederne ville have taget mærke til det, hvis det bare var en mode. Når det er sagt, er usikkerhed normalt dårligt for erhvervslivet. Med bitcoin, Ethereum og andre kryptokurver, der nu accepteres i visse filialer af blandt andet Starbucks og Whole Foods, følger det, at andre virksomheder måske er ivrige efter at komme ind på handlingen.

Ingen bør afskrækkes fra at involvere sig selv og deres forretning i ny teknologi, men det negerer ikke behovet for en fejlsikker plan eller backupplan. Hvis du ønsker at begynde at acceptere cryptocurrency-betalinger, kan det være værd at overveje en pålidelig e-handelsbetalingsgateway for at sikre, at du kan acceptere onlinebetalinger med traditionel valuta 24/7 – selv når kryptokurrencymarkederne er på det mest uforudsigelige. Med en pålidelig og gennemprøvet betalingsløsning på plads kan du udstyre din virksomhed til at fortsætte med at tjene penge, mens den udforsker nye og innovative måder at handle på.

Uanset regulatorintervention har kryptokurver bestemt en fremtid, men hvordan de interagerer med den eksisterende økonomi og forretningslandskab, skal stadig ses.

Fremhævet billede: Dekrypter

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me