Hold øje med fortsat pund og amerikansk dollar styrke i denne uge

Sidste uge var fyldt med uro og usikkerhed. Vi så nogle imponerende bevægelser på valutamarkedet, som hovedsagelig blev drevet af det amerikanske præsidentvalg og den overraskende sejr af den republikanske kandidat, hr. Donald Trump. På et tidspunkt så demokraten Hillary Clinton ud til at tage sejren. Markederne forventede også, at hun skulle slå Trump. Da det blev tydeligt, at Trump skulle blive den nye amerikanske præsident, reagerede markederne voldsomt på overraskelsen. Efter en masse whipsaw-lignende prishandlinger gik markederne i en retning, der favoriserede aktie-, US-dollar- og pundstyrke samt råvarevalutasvaghed.

 

GBP / USD

 

Pundet har været en velgører af Trumps sejr. Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama lovede ikke at forhandle en bilateral handelsaftale med Storbritannien, hvis de besluttede at forlade Storbritannien. Denne politik vil helt sikkert ændre sig under Trumps ledelse, hvilket er en af ​​grundene til budet i Cable og andre pundpar. Udover dette vil Trump sandsynligvis tvinge EU til at forhandle med Storbritannien om premierminister Theresa May’s foreslåede vilkår. Dette er også klart pund-positivt. Trumps lederskab vil sandsynligvis eliminere mange af de risici, som Brexit udgør for den britiske økonomi. Lad os se på et af de mest likvide valutapar, GBP / USD:

 

GBP / USD dagligt diagram

 

Parret har fået solid trækkraft over det 20-dages eksponentielle glidende gennemsnit. Dette fortæller os, at momentum er bullish, i det mindste på kort sigt. Hvis vi undersøger det tekniske, skal vi erkende, at den større tendens stadig er baisse. De nylige grundlæggende skift med hensyn til den britiske økonomi er dog overbevisende, og det ville være dumt at forsøge at falme dette nylige bullish momentum på GBP / USD. Hvis vi ser på mindre tidsrammer, er det klart, at de bullish markedsaktører har kontrol i øjeblikket. Se på dette timeskema:

 

GBP / USD Time-diagram

 

Bemærk afstanden mellem de fire eksponentielle glidende gennemsnit på dette diagram. Dette gør det bullish momentum endnu mere synligt. Så længe disse EMA’er er justeret og skrånende opad, er der ingen grund til at overveje at forkorte GBP / USD. Jeg vil være på udkig efter købsmuligheder på dette par, skønt det kan være mere rentabelt at spille pundets styrke mod andre valutaer, der er betydeligt svagere end den amerikanske dollar på dette tidspunkt. Det er bedre at parre en stærk valuta mod en svag. Den amerikanske dollar har bestemt ikke været en af ​​de svageste valutaer de sidste par dage. Se på dette diagram over amerikanske dollarindeks:

 

US Dollar Index Dagligt diagram

 

Som du kan se, holder prishandlingen på dette diagram godt over 20-EMA, hvilket er et godt tegn på bullish momentum.

 

Så mod hvilke valutaer kan vi købe pundet undtagen den amerikanske dollar? Vi diskuterer normalt kun større valutapar i dette rum, men vi laver en undtagelse i denne uge på grund af det store potentiale, der ligger andre steder. Lad os først se på GBP / CAD:

 

GBP / CAD

  

GBP / CAD dagligt diagram

 

Fra tirsdagens tæt på fredagens tætning steg pundet 3,67% mod den canadiske dollar. Det er 604,1 kerner. I samme periode steg GBP / USD kun med 220,6 kerner, hvilket er en gevinst på 1,78%. Det er en enorm forskel! Hvis vi ser på et dagligt diagram over USD / CAD, er det let at se, hvorfor denne forskel er så stor:

 

USD / CAD dagligt diagram

 

Som du kan se, er den canadiske dollar svækket betydeligt over for den amerikanske dollar de sidste tre handelsdage.

 

For at komme tilbage til GBP / CAD ser parret ud til at have meget bullish potentiale. Lad os se et timeskema over dette par:

 

GBP / CAD Time Chart

 

I blåt har vi det 20-eksponentielle glidende gennemsnit. Som du kan se, har prisen ikke rørt denne EMA i de sidste 34 lys. Den sorte linje er det 200-perioders glidende gennemsnit. Disse to glidende gennemsnit (især 20-EMA) indikerer for os, hvor stærk det nuværende bullish momentum er.

 

Så hvordan kan vi fange et par pips på dette par i den kommende uge? Den første ting, jeg gerne vil se, er en fortsættelse af det nuværende bullish momentum og en pause på fredagens højeste. Derefter kan vi se efter tilbagetrækninger til 20-EMA på et timeskema for at finjustere vores lange poster.

 

Hvis du ser på det daglige diagram for GBP / CAD, bemærker du muligvis, at det bullish træk synes at være langt udvidet allerede. Dette betyder ikke, at prisen pludselig vil handle lavere, men vi skal være forsigtige med ikke at blive fanget i en korrektion.

 

Hvis vi får en anden aggressiv prisacceleration som torsdag og fredag, kan du overveje at bruge en mindre tidsramme til at tidsindstille dine poster. Hvis du ventede på en tilbagetrækning til 20-EMA på et timekort, ville du have savnet disse fantastiske træk helt. Hvis du havde brugt 20-EMA på et 15-minutters kort, ville du have været i stand til at hoppe på bølgen på en tilbagetrækning. Se på følgende diagram:

 

GBP / CAD 15-minuts diagram

 

Det kraftige fald i olieprisen de sidste par dage har bidraget til svagheden i den canadiske dollar. Hvis olieprisen fortsætter med at falde, kan det øge det bullish momentum på GBP / CAD.

  

GBP / AUD

 

Dette par er steget endnu mere end GBP / CAD i de sidste tre handelsdage med en gevinst på 4,69%. Se på følgende diagram:

 

GBP / AUD Time-diagram

 

Dette par kan handles på samme måde som GBP / CAD i den kommende uge. Både den canadiske dollar og den australske dollar er råvarevalutaer. De er også positivt korreleret, og mange gange foretager de lignende prisbevægelser.

 

Euro og den japanske yen er også to relativt svage valutaer i øjeblikket. De kunne også være gode valutaer at sælge mod pundet.

 

Det britiske pund står over for en række vigtige økonomiske udgivelser i denne uge, og vi kan efterfølgende forvente en stor volatilitet i pundpar. Læs mere om denne uges økonomiske nyheder i slutningen af ​​artiklen.

 

AUD / USD

 

Den australske dollar handlede kraftigt lavere mod den amerikanske dollar de sidste par dage. Dette ligner et varmt par, der skal sælges i den kommende uge, især hvis vi støder på mere US dollarstyrke. Se på følgende diagram:

 

AUD / USD dagligt diagram

 

Du kan argumentere for, at parret ikke rigtig ser ud til at være i en nedadgående tendens i øjeblikket. Nå, det har handlet stort set sidelæns i de sidste par uger, men hvis vi ser på det større billede på et ugentligt diagram, minder det os om, at parret faktisk stadig er i en nedadgående tendens. Se på følgende diagram:

 

 Ugentligt AUD / USD-diagram

 

Parret lukkede under det 20-ugers eksponentielle glidende gennemsnit på fredag, og det ser ud til, at vi måske ser yderligere svaghed i den kommende uge.

 

EUR / USD

 

Den amerikanske dollar overstyrede euroen fuldstændigt de sidste par dage. Selvom euroen stadig handler i et meget stort interval, kan der muligvis være en overskridelse af sidste uges bearish momentum i den kommende uge. Se på dette daglige diagram:

 

EUR / USD dagligt diagram

 

Det er måske ikke det bedste tidspunkt at indtaste korte positioner fra et dagligt diagram. Der kan være bedre muligheder tættere på det 20-dages eksponentielle glidende gennemsnit. Hvis vi er tålmodige nok til at vente på, at der dannes en retracement, kan vi drage fordel af en sådan situation. Selvfølgelig kan der også være store muligheder på mindre tidsrammer.

 

USD / CAD

 

Dette er et par, som jeg virkelig er begejstret for. Den langsigtede tendens og de kortere tendenser er perfekt tilpasset. Lad os se på et ugentligt diagram:

 

Ugentligt USD / CAD-diagram

 

Selvom der for nylig har været en skarp korrektion i tyretrenden, har tyrerne kommet sig ret godt de sidste par måneder. Jeg kan virkelig godt lide sidste uges stærke afslutning. Den daglige opsætning ser lige så tiltalende ud som den ugentlige. Se på følgende diagram:

 

USD / CAD dagligt diagram

 

Tyrerne dominerer tydeligt denne scene. Selvom du måske finder gode muligheder på mindre tidsrammer mandag, ville jeg ikke være interesseret i at handle dette par på et dagligt diagram lige nu. Jeg er overbevist om, at vi får nogle fantastiske købopsætninger, når parret trækker sig noget tilbage.

 

USD / JPY

 

Dette par steg lige højere i sidste uge. Mandag gappede det højere og sluttede ugen omkring 350 pips fri for den forrige uges lukning. Parret kommer op i en vigtig modstandszone. Hvis det lykkes at rydde denne modstand, kan det fortsætte med at stå fast på sin bullish kurs. På torsdag lukkede parret over det 200-dages glidende gennemsnit for første gang på 234 handelsdage, hvilket er en stor bedrift for tyrerne. Se på dette daglige diagram:

 

USD / JPY dagligt diagram

 

Jeg vil være på udkig efter købsmuligheder på dette par i den kommende uge. Det er dog vigtigt for mig, at vi først rydder denne røde modstandszone.

 

Vigtige økonomiske nyheder

 

Australien

 

RBA-minutter – tirsdag den 15. november kl. 00:30 GMT

Beskæftigelsesændring og ledighed – Torsdag 17. november kl. 00:30 GMT

 

USA

 

Grundlæggende detailsalg og detailsalgsnumre – Tirsdag den 15. november, 13:30 GMT

 

PPI-numre i oktober – Onsdag den 16. november, kl. 13:30 GMT

 

Det Forenede Kongerige

 

CPI- og PPI-numre – Tirsdag den 15. november, 09:30 GMT

 

Høringer om inflationsrapporter – tirsdag den 15. november, 10:00 GMT

 

Beskæftigelsesantal (antal ansøgere), gennemsnitlig indtjening og ledighed – onsdag den 16. november, 09:30 GMT

 

Detailleddet med detailsalg og kernetal – torsdag den 16. november, 09:30 GMT

 

Europa

 

ECBs præsident Mario Draghi taler – mandag 14. november, 15:00 GMT og fredag ​​18. november 08:00 GMT

 

Tyske BNP-tal – Tirsdag den 15. november kl. 07:00 GMT

 

Eurozone-CPI-numre Torsdag den 17. november, 10:00 GMT

 

Canada

 

Kerne-CPI-numre Fredag ​​den 18. november kl. 15.30 GMT

 

Japan

 

BNP-tal for tredje kvartal – Søndag den 13. november, 23:50 GMT

 

BOJ-guvernør Kuroda taler – mandag 14. november kl. 01:30 GMT

 

Kina

 

Industriproduktionstal – Mandag den 14. november, 02:00 GMT

 

Hav en velstående uge!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me