En kort historie om DeFi

Decentral finansiering ryster kernen i finanssektoren og gør det muligt for folk at handle, låne og låne digitale aktiver overalt i verden. DeFi kombinerer fordelene ved blockchain-teknologi med de mest afgørende dele af det traditionelle finansielle system og skaber en løsning, der tilbyder det bedste fra begge verdener.

Decentrale applikationer kan endda lænkes sammen, med transaktioner, der automatisk dirigeres mellem dem gennem programmerbare smarte kontrakter. For eksempel kan interessen fra en udlånsplatform omdirigeres til en anden for at skabe endnu mere interesse.

Udover kun det grundlæggende som lån og udlån, tackler DeFi også mere grundlæggende problemer i det moderne finansielle system, såsom økonomisk inklusion, større likviditet og lavere omkostninger. Ifølge de seneste skøn, finansielle tjenester er ikke tilgængelige for over 1,7 milliarder mennesker globalt. Banker kan ikke altid operere effektivt i hver region og skabe urimeligt høje bankgebyrer, der ikke er overkommelige i dette område. 

Projekter, der stammer fra centraliserede organisationer, er generelt utilfredse i DeFi-rummet, og mens Tether er den mest populære stablecoin ved markedsværdi, er den stadig langt mere centraliseret end næsten ethvert andet udbredt blockchain-token. DeFi-projekter som MakerDAO har bragt en vis kontrol tilbage til distribuerede netværk med DAI, en decentraliseret stablecoin, der ikke er knyttet til en fiat-valuta.

DeFi-rummet er fyldt med innovative ideer og new-age-løsninger på ældgamle problemer. Men decentraliseret finansiering var ikke altid sådan. For bare et par år siden var folk hurtige til at børste DeFi ud som umulige, så dens enorme stigning i brugen i løbet af det sidste år har bragt den hidtil uset opmærksomhed.

Som de fleste fænomener natten over var DeFi faktisk ikke et produkt af kortsigtede fremskridt. Dens systemer har været i brug siden begyndelsen af ​​2018, og selvom det er en af ​​de mest rentable arenaer inden for blockchain nu, har DeFi langt mere ydmyg oprindelse.

Trods tradition

Før DeFi blev kaldt DeFi, flød et par andre navne rundt, men etiketter som ‘Open Finance’ og ‘Crypto Finance’ formidlede simpelthen ikke sine mål sammenhængende. Lanceret som en bevægelse af trods mod traditionelle systemer af en gruppe virksomheder i begyndelsen af ​​2018, blev navnet fast under det første decentrale finansieringsmøde i San Francisco.

Over 150 mennesker dukkede op på Polychains kontorer til mødet den dag sammen med repræsentanter fra nogle af de største DeFi-platforme i dag som Maker Foundation, 0x, dYdX, og Forbindelse. Mens væksten af ​​DeFi utvivlsomt var afhængig af disse grundlæggende platforme, kan Ethereum-netværket have spillet en endnu mere afgørende rolle.

Platformen, der var banebrydende for programmerbare smarte kontrakter, blev bygget fra grunden til at understøtte decentrale økonomiske applikationer. I sin hvidbog forudsagde medstifter Vitalik Buterin endda fremkomsten af ​​forskellige DApps, der er meget udbredt i dag.

Som det mest populære netværk for smarte kontrakter gravideredes decentraliseret finansiering naturligt mod Ethereum. Dens evne til at understøtte mange brugssager uden en central regeringsmyndighed har transformeret blockchain-rummet for godt. Fra under $ 700 millioner i starten til over 20 milliarder dollars i dag, ETH låst i DeFi-platforme har vist bemærkelsesværdig vækst i løbet af det sidste år, og det ser ud til at være på rulle.

Bitcoin har muligvis tilladt os at gennemføre transaktioner uden banker, men DeFi lader folk drive forretning. Med utallige muligheder for at tjene penge, og nye dukker op hver dag, er DeFi på vej til at blive blockchain-industriens ansigt.

Fremtidig finansiering

Mens DeFi stjal showet til blockchain-rummet, var resten af ​​verden langt mere bekymret over den igangværende COVID-19-pandemi. Coronavirus har været ødelæggende for verdens økonomier, og i frygt for omfattende afskrivning af investeringer vendte mange mennesker sig til blockchain-platforme som et paradis.

Fra staking-systemer til at give landbrug tilbyder blockchain-pladsen en hel del lukrative måder at tjene hurtigt på. Gennem likviditetsminedrift kan handlende endda kæde platforme sammen og investere afkastet fra en platform for at få yderligere afkast fra en anden. Dette kan være utroligt givende, men der er også meget mere risiko involveret.

DeFi-tokens er uden tvivl de mest volatile aktiver i blockchain-industrien, hvor flersifrede gevinster og samlede afskrivninger er lige så almindelige begivenheder. På grund af dette mere stabile DeFi-platforme som Centreret, som tilbyder periodisk forståelse gennem et dual-token-system, får også trækkraft.

Decentraliseret finansiering er så indflydelsesrig, at den endda bragte BTC til Ethereum blockchain med Indpakket Bitcoin (WBTC), der bringer den oprindelige kryptovalutas likviditet til de finansielle tjenester i DeFi. Decentraliseret finansiering er kompleks, men det er ikke altid negativt.

Det finansielle system omkring os i dag er kompliceret, men med tiden betyder deres standardisering, at det meste af teknologien bag banken ikke ses af slutbrugeren. Desuden bringer decentraliseret finansiering funktioner, der ikke kan implementeres på traditionelle systemer. Mens blockchain tillader handlende at bytte tokens, er begrebet at bytte en aktie på en børs for aktier på en anden utænkelig.

Banker, institutionelle investorer og nationale tilsynsmyndigheder overalt i verden er endelig opmærksomme på blockchain, og det skyldes primært det stænk, DeFi har skabt. Ingen mellemmænd betyder lavere omkostninger og højere fortjeneste for alle involverede. Kryptovalutaer har været i den modtagende ende af både hype og kritik, hvoraf nogle kopierede det til fremtidens penge, og andre kaldte det en overdrevent oppustet boble.

DeFi har vist verden, at kryptokurver og blockchain-teknologi er kommet for at blive. År med udvikling er gået i at tiltrække mainstream-adoption, og med hvor godt DeFi udførte det sidste år, er folk endelig opmærksomme på.

Ansvarsfraskrivelse Det præsenterede indhold kan omfatte forfatterens personlige mening og er underlagt markedsforhold. Lav din markedsundersøgelse, før du investerer i kryptokurver. Forfatteren eller publikationen har ikke noget ansvar for dit personlige økonomiske tab.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me