Kuinka kryptovaluuttapörssit ovat menettäneet yli 1,5 miljardia dollaria sijoittajarahastoissa

Salausvaluuttamarkkinoiden arvo on tällä hetkellä noin 350 miljardia dollaria. Perinteisempiin markkinoihin verrattuna tämä ei näytä kovin paljon. Esimerkiksi kulta, johon asiantuntijat yleensä vertaa Bitcoinia, on arvoltaan lähes 8 biljoonaa dollaria.

Tämä on kuitenkin vain yksi näkökulma. Erilainen näkökulma on se, että viimeisen 10 vuoden aikana eri pörsseistä on varastettu yli 1,5 miljardia dollaria sijoittajarahastoja.

Se on paljon rahaa, ja se on ongelma, joka ei ole poistumassa. Itse asiassa, kun salausvaluutanvaihtotekniikka kehittyy, niin myös hakkerointitekniikat ja temput.

Mt. Gox: Virhe, josta emme oppineet

Kaikki alkoi Mt. Gox. Toiminnassa vuosina 2010–2014 huipussaan Mt. Gox hoiti vähintään 70 prosenttia Bitcoin-tapahtumista.

Se, että Mt. Gox-sivusto oli alun perin tarkoitettu vaihtamaan Magic: The Gathering -kortit verkossa olisi ehkä pitänyt kirjoittaa seinälle kryptovaluuttayhteisölle. Valitettavasti se ei ollut.

Useiden tietoturvaloukkausten, epäilyttävän toiminnan ja selittämättömien järjestelmän häiriöiden jälkeen vetäytyminen Mt. Gox keskeytettiin loputtomiin helmikuussa 2104. Pian sen jälkeen pörssi ilmoitti, että yli 850 000 bitcoinia ei ollut kirjattu.

Tuolloin tämä luku edusti yli kuutta prosenttia kaikista olemassa olevista bitcoineista. Koko markkina reagoi luontoissuorituksena, ja Bitcoin menetti 20 prosenttia arvostaan. Vaikka vain 24 000 sijoittajalla oli varoja, joihin se vaikutti suoraan, koko tilanne lähetti sijoittajat kaikkialle maailmaan pyrstökierrokseen.

Mt. Gox jätti konkurssin pian sen jälkeen. Vahinko on kuitenkin tapahtunut ja jatkuu. Tähän päivään asti asia on vakiintunut laillisuudessa ja konflikteissa. Velkojien ei ole vielä nähnyt pienintäkään tappiota takaisin.

QuadrigaCX: Tragedia tai skandaali?

Vuoden 2018 viimeinen suuri kryptovaluutahyökkäys ei oikeastaan ​​ollut edes hakkerointi. Se oli enemmän henkilökohtainen tragedia, joka kärsi huhuista ja mahdollisesta skandaalista, joka sattui myös johtamaan 190 miljoonan dollarin menetykseen sijoittajien varoista.

Kun QuadridaCX: n toimitusjohtaja Gerald Cotton kuoli yhtäkkiä Crohnin taudista joulukuussa 2018, kryptovaluuttamaailma oli järkyttynyt. Kuten aina, kun nuori kuolee, se oli odottamaton ja tuhoisa menetys.  

Tappiota on valitettavasti lisännyt se tosiasia, että kukaan, mukaan lukien Cottenin ainoa perillinen, hänen vaimonsa Jennifer Robertson, ei ole viimeisten kahdeksan kuukauden aikana päässyt saamaan varoja, joita hänellä oli Quadrigassa. Puuvilla piti Quadrigan digitaalisten lompakoiden salasanoja. Hänen salattu kannettava on osoittautunut läpäisemättömäksi.

Lisäksi useita varjoisia sattumia ympäröivät koko pahoillani olevaa sotkua. Tarpeeksi vastaamattomia kysymyksiä on olemassa, että huhuja huijauksista ja irtautumisstrategioista on runsaasti.

Binance: Dark Horse Hakkerit

Jos oli yksi pörssi, josta kukaan ei odottanut tulemaan hakkeroinnin uhriksi, se oli Binance. Purettuaan salausvaluutalle kesällä 2017, Binancesta tuli nopeasti alan johtava tietoturvan, monipuolisuuden ja pelkän kaupankäynnin volyymi.

Toukokuussa vaihto kärsi a 40 miljoonan dollarin hakata. Binancella oli noin kaksi prosenttia bitcoin-omistuksistaan, ja sillä oli vararahastot kattamaan tämän määrän menetys.

Tuloksena olevat vaikutukset kryptovaluuttayhteisöön olivat kuitenkin välittömiä ja voimakkaita. Jos edes Binance ei ollut turvassa hakkereilta, missä digitaaliset varat ovat turvallisia?

Tulevaisuus: kirkas tai synkkä?

Vuonna 2019 markkinoille on tullut tulva uusia pörssi-lanseerauksia. Suurimmalla osalla niistä on vakiomalliset turvaominaisuudet, jotka ovat nyt saatavilla useimpien salauspörssien kautta.

Kryptovaluutan vaihto on kuitenkin tullut erittäin helpoksi. Lisäksi se on kannattava ehdotus. Tämä on johtanut paljon opportunistiseen vaihtoon.

Tästä syystä hyvämaineisen ja vankan alustan valinta on välttämätöntä. Joillakin uusilla vaihtoilla on sitoutuminen turvallisuuteen ja parhaan rodun palvelutarjontaan.

Yksi äskettäin julkaistuista pörsseistä, ecxx, on sitoutunut turvalliseen ja luotettavaan digitaalisen omaisuuden suojaamiseen. Ecxx-pörssissä on monitasoinen suojaus, joka on suunniteltu vastaamaan sekä ammattilaisten että yksityissijoittajien tarpeita.

Ecxx kertoo vision, joka sisältää maailman johtavan digitaalisen omaisuuden vaihdon. Tämä tarkoittaa suurempaa kuin Coinbase, Binance tai Kraken. Tämä tarkoittaa myös sitä, että he ovat siinä pitkällä matkalla.

Kun digitaalisen omaisuuden vaihto etenee, käyttäjäystävällisemmäksi ja vuorovaikutteisemmaksi, se on positiivinen asia ja ehkä tämä tarkoittaa, että vaihto näyttäisi nykyään oppivan aiempien jättiläisten menneisyyden virheistä, kun ecxx rakensi turvallisuuteen ja luottamukseen omistetun alustan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me