Ugentligt udsyn, 15.-19. Mar.: Top økonomiske begivenheder at se denne uge

Den bredt baserede amerikanske dollar vil ende i denne uge på det bullish spor, da amerikanske renter formåede at stoppe deres tidligere tab efter deres kraftige fald fra et års højder. Det er værd at huske, at den amerikanske dollar faldt over hele linjen i går, da de amerikanske statsobligationsrenter faldt efter den fortsatte stigning siden begyndelsen af ​​dette år. Fra og med i dag var de amerikanske statsrenter holdt op med at falde, så de, der ikke benyttede sig af muligheden for at købe dollaren, når renterne steg, så rummet igen til at købe den. Benchmark 10-årigt statsobligationsafkast genvandt omkring 1,54% dagen efter et tredages fald fra et års højde på 1,6250%.

Bortset fra dette kunne stigningerne i den amerikanske dollar også være forbundet med det nedadgående markedssentiment, hvilket øgede efterspørgslen på sikkert havn på markedet og bidrog til dollargevinsterne. Ser vi fremad i den kommende uge, kan serien med detailsalg og pengepolitisk erklæring sammen med beskæftigelsesændring og CPI føre til masser af overskrifter for at holde markederne i bevægelse. Over havet følges chatterne omkring den amerikanske stimuluspakke og geopolitiske spændings overskrifter også tæt, da de kan spille en nøglerolle til bestemmelse af risikoniveauer på markedet.

Top økonomiske begivenheder at se denne uge

1) CNY-detailsalg – mandag 02:00 GMT

Disse data frigives af National Bureau of Statistics of China, som måler detailhandelsforbrugers samlede indtægter. Det viser de samlede forbrugsvarer, som de forskellige industrier leverer til husstande og sociale grupper gennem flere kanaler. Ændringerne i detailsalg følges bredt som en førende indikator for forbrugernes udgifter. Således ses det ‘faktiske’ større end ‘prognose’ som bullish for CNY; omvendt ses et lavt tal som negativt (eller bearish) for CNY.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 4,6%

DEV: -0,95

Ulemper: 5,5%

DATO: 01/18/2021 02:00

2) Amerikansk detailsalg (MoM) – tirsdag 12:30 GMT

Disse data frigivet af US Census Bureau, som måler de samlede indtægter fra detailbutikker. Månedlige procentvise ændringer viser antallet af ændringer i sådant salg. Ændringerne i detailsalg følges bredt som en førende indikator for forbrugernes udgifter. Således ses det ‘faktiske’ større end ‘prognose’ som bullish for Greenback; omvendt ses et lavt tal som negativt (eller bearish) for den amerikanske dollar. Tidligere frigivelse

FAKTISK: 5,3%

DEV: 5,82

Ulemper: 1,1%

DATO: 02/17/2021 13:303) Fed-rentebeslutning – onsdag kl. 18:00 GMTi) Fed-rentebeslutning – Nationens centralbank har et økonomisk-politisk møde, hvor bestyrelsesmedlemmer træffer forskellige foranstaltninger, hvoraf den vigtigste er den rente, den vil opkræve på lån og forskud til forretningsbanker. I USA mødes Federal Reserve Board of Governors med intervaller på 5 til 8 uger, hvor de erklærer deres seneste beslutninger. På den måde understøtter renteforhøjelsen USD-valutaen, da den ses som et tegn på betydelig inflation. Omvendt betragtes rentenedsættelsen som et tegn på økonomiske og inflationære elendigheder, som har en tendens til at undergrave USD-valutaen.

FAKTISK: 0,25%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,25%

DATO: 01/27/2021 19: 00ii) – FOMC-erklæring – Lige efter Feds rentebeslutning offentliggør FOMC sin erklæring om pengepolitik. Erklæringen har tendens til at påvirke USD’s volatilitet og bestemme en kortsigtet bullish eller bearish tendens. Derfor ses et hawkisk udsigter som positive eller hausse for USD-valutaen; omvendt ses en opfattelse af dove som negativ eller baisse for USD-valutaen.

4) Aussie ansættelsesændring – torsdag kl. 0:30 GMT

i) Aussie Employment Change – Disse data frigives af Australian Bureau of Statistics, som måler antallet af beskæftigede i Australien. Med enkle ord påvirker stigningen i denne indikator forbrugernes udgifter positivt, hvilket har tendens til at øge den økonomiske vækst. Derfor betragtes høje tal som bullish for AUD-valutaen; omvendt ses lave tal som negative (eller bearish) for AUD-valutaen.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 29,1 K

DEV: -0,13

Ulemper: 40 K

DATO: 02/18/2021 00:30

ii) Arbejdsløshedsrate – Disse data frigives af det australske statistikbureau, som måler antallet af arbejdsløse arbejdere divideret med den samlede civile arbejdsstyrke. Høje tal indikerer imidlertid manglende ekspansion inden for det australske arbejdsmarked. På den måde fører en stigning til svækkelse i den australske økonomi. Så figurens fald ses som en bullish stemning for AUD-valutaen; omvendt betragtes en stigning som negativ eller baisse for AUD-valuta.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 6,4%

DEV: -0,34

Ulemper: 6,5%

DATO: 02/18/2021 00:30

5) BoE-rentebeslutning – torsdag, 12:00 GMT

Bank of England meddeler denne beslutning. Hvis Bank of England er hawkish over inflationsudsigterne for Storbritanniens økonomi og hæver renten, forstås det at være bullish for GBP-valutaen. Omvendt, hvis BoE er døv over inflationsudsigterne for Storbritanniens økonomi og holder den løbende rente eller sænker renten, forstås det som baisse for GBP-valutaen.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 0,1%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,1%

DATO: 02/04/2021 12:00

6) BOJ’s pengepolitiske erklæring – fredag, foreløbig

Denne erklæring frigives af Policy Board for Bank of Japan. Ved at kommunikere udvalgets afstemningsresultat om rentesatser og andre politiske foranstaltninger og de økonomiske forhold, der påvirker deres beslutning, giver erklæringen mange antydninger om fremtidige pengepolitiske ændringer. Derfor ses et hawkisk udsigter som positive eller hausse for JPY-valutaen; omvendt ses en dovish-opfattelse som negativ eller baisse for JPY-valutaenii) BoJ-rentebeslutning

Bank of Japan meddeler denne beslutning. Hvis Bank of Japan er hawkish om den japanske økonomis inflationsudsigter og hæver renten, forstås det som bullish for JPY-valutaen. Omvendt, hvis BoJ er døv over den japanske økonomis inflationsudsigter og holder den igangværende rente eller sænker renten, forstås den som baisse for JPY-valutaen.

FAKTISK: -0,1%

DEV: 0,00

Ulemper: -0,1%

DATO: 01/21/2021 03:00

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me